Wat het jy nodig?


Om iemand vir iets te vra, kan moeilik wees. Soms wil ons hê dat mense net moet wéét wat ons nodig het sonder dat ons ongemaklik hoef te voel. Dit is ongelukkig 'n fantasie. Veral as dit kom by die persoon met wie jy getroud is. Jy moet leer om te vra wat jy nodig het.

Niemand kan beter weet wat jy nodig het as jy nie. Dit is jou taak om jou behoeftes te verstaan ​​en dit te verwoord. Dit is onregverdig om van jou maat te verwag om dit uit te vind en (soos jy seker al weet) dit is nie baie effektief nie.

Mense is te veel kere ongelukkig in verhoudings omdat hulle van hul maats verwag om te weet wat om te doen en hoe om dit te doen. "As jy lief is vir iemand dan sal jy mos...", of so glo ons. Ons gee verantwoordelikheid weg vir ons behoeftes.

Meer as dit - ons gee die werk weg wat nodig is om te weet wat ons behoeftes is. Jy het reg gehoor (gelees). Ek sê dat jy (net soos ek) dikwels nie eens weet wat ons nodig het nie, maar verwag dat ons maats aan hierdie ongedefinieërde behoeftes aandag sal gee. Dan is ons ontsteld as hulle dit mis! Onbevredigde behoeftes kan lei tot verwyt en seer. Moenie toelaat dat dit gebeur nie.

Dink 'n oomblik na oor wat jou nommer een behoefte in jou verhouding is. Het jy 'n duidelike prentjie van hoe jou maat aan hierdie behoefte kan voldoen? Of is jy agter vae gevoelens aan? Byvoorbeeld: "Ek wil net belangrik voel." Dink aan maniere waarop jou maat jou kan help om belangrik te voel. Dit moet prakties wees. Maak die tyd om jouself af te vra: "Hoe kan ek daarvoor vra?" Dit is nie maklik nie, maar dit is die beste manier om jou diepste behoeftes aan te spreek.

Anders sal die vervulling van jou behoeftes dikwels net toevallig wees in plaas van 'n kans vir jou maat om te wys hoe belangrik jy is.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square